Omega 3 Fair Power nově s laboratorně ověřenou oxidační stabilitou.
Omega 3 Fair Power® jsou volbou číslo jedna, pokud požadujete nejvyšší možnou kvalitu, která je navíc podložena laboratorními rozbory a na kterou se tak můžete absolutně spolehnout. V laboratorních testech jdeme totiž mnohem dál, než bývá u podobných produktů zvykem. Testovali jsme dlouhou řadu surovin, než jsme našli ty nejlepší a do našeho produktu je použili. Na základě jakých rozborů jsme se rozhodovali?
- obsah esenciálních mastných kyselin DHA a EPA
- obsah vitamínu E
- oxidační stabilita
Aktuálně (březen 2020) je Survival jediný výrobce na tuzemském trhu, který má laboratorně ověřenou oxidační stabilitu tobolek s obsahem omega 3! Proč je klíčové tento ukazatel ověřovat? Jakýkoliv doplněk stravy s obsahem omega-3 mastných kyselin má tendenci oxidovat („žluknout“), protože zmíněné mastné kyseliny jsou velmi náchylné na kyslík. Zoxidovaný produkt pak výrazně ztrácí na kvalitě (snižuje se jeho pozitivní účinek), a tak se mnohdy může stát, že si koupíte omega-3 kyseliny, jejichž účinek je mizivý, nebo dokonce v případě vysoké oxidace jsou jeho účinky na zdraví negativní. Rozhodně tedy neplatí, že „je jedno, jaké omega 3 koupím, protože jsou všechny stejné“ - ani zdaleka! Laboratorní rozbory potvrdily, že průměrná hodnota peroxidace tuků Omega 3 Fair Power® značky Survival je 4,55 mEq O2/kg, což je extrémně nízká hodnota na produkt s tak vysokým obsahem omega-3 mastných kyselin a Vy tak máte absolutní garanci, že používáte produkt s nejvyšší možnou kvalitou a nejvyššími účinky na organismus. Pro zajímavost dodejme, že Mezinárodní organizace pro omega-3 mastné kyseliny EPA a DHA (GOED) doporučuje maximální hodnotu peroxidace 5 mEq O2/kg1. Tento limit však dle dostupných studií nesplňuje mnoho produktů napříč celosvětovým trhem2, nejhorší vzorky měly 15x vyšší hodnotu než produkt Survivalu, v průměru se ale hodnoty u produktů, které překračují doporučené hodnoty, pohybují napříč studiemi na úrovni 2-4krát vyšší3,4. To vše svědčí o vynikající kvalitě Omega 3 Fair Power®.
Zdroje:
1. GOED Voluntary Monograph, dostupné z: https://goedomega3.com/storage/app/media/Governance%20docs/Monograph%20-%202019%2008%2006.pdf [dat. cit.: 2020-02-27].
2. Mason, R. P., & Sherratt, S. C. R. (2017). Omega-3 fatty acid fish oil dietary supplements contain saturated fats and oxidized lipids that may interfere with their intended biological benefits. Biochemical and Biophysical Research Communications, 483(1), 425–429.
3. Albert, B. B., Derraik, J. G. B., Cameron-Smith, D., Hofman, P. L., Tumanov, S., Villas-Boas, S. G., Garg, M. L., & Cutfield, W. S. (2015). Fish oil supplements in New Zealand are highly oxidised and do not meet label content of n-3 PUFA. Scientific Reports, 5, 7928.
4. Jackowski, S. A., Alvi, A. Z., Mirajkar, A., Imani, Z., Gamalevych, Y., Shaikh, N. A., & Jackowski, G. (2015). Oxidation levels of North American over-the-counter n-3 (omega-3) supplements and the influence of supplement formulation and delivery form on evaluating oxidative safety. Journal of Nutritional Science, 4, e30.