Beta-alanin: Boost, který potřebujete pro novou úroveň svalové výdrže!

Beta-alanin si můžete představit jako “tajnou“ zbraň ve sportovní výživě. Tato nepříliš známá, ale účinná aminokyselina Vám dodá zcela novou úroveň sportovního výkonu! Protože tam, kde končí kreatin, začíná působit beta-alanin.

Co je vlastně beta-alanin?

Beta-alanin je speciální aminokyselina, ze které se ve svalech vytváří látka zvaná karnosin. Karnosin je důležitý pro maximální svalovou výdrž při vysoké intenzitě výkonu, kdy dochází k typickému pocitu svalového „pálení“.

Pokud je suplementace optimálně nastavena, k maximálnímu navýšení zásob svalového karnosinu dochází zhruba po 30–60 dnech.

Ověřený a účinný!

V oblasti sportovní výživy existuje jen velmi málo látek, které skutečně dokážou zlepšit fyzický výkon. Proto suplementaci beta-alaninem doporučují uznávané organizace jako Mezinárodní olympijský výbor (IOC) nebo Australský institut sportu (AIS), který řadí beta-alanin do nejvyšší kategorie „A“ obsahující jen ty nejověřenější látky vzhledem k účinkům na sportovní výkon.

Jak to funguje?

Zvýšené zásoby karnosinu pomáhají svalům déle odolávat kyselému pH, které vzniká při vysoké intenzitě svalové práce. U sportovců tak dochází k poklesu výkonu a následnému svalovému selhání výrazně později! Největšího benefitu ze suplementace dosáhnou sportovci při výkonech trvajících od 30 sekund do 10 minut.

Nestačí obohatit jídelníček přirozenými zdroji beta-alaninu?

Beta-alanin najdete ve stravě pouze ve formě karnosinu. Jeho největší obsah nalezneme u zvířat (stejně jako u lidí) ve svalovině. Jelikož efektivní dávka beta-alaninu začíná na 4 g denně, museli byste sníst přibližně 1 kg kuřecího, 1,4 kg hovězího nebo 1,9 kg vepřového masa! Beta-alanin je tedy rozhodně jednou z látek, kterou se vyplatí suplementovat.

Proč bychom měli chtít více beta-alaninu?

Díky suplementaci budete pravidelně těžit ze svého tréninku maximum. To Vám může například pomoci překonat dlouhé období stagnace a posunout Vás konečně na novou úroveň sportovní výkonnosti!

betaalanine sportwaveProč vybrat beta-alanin od SportWave?

  • 100% beta-alanin: Nejčistší možná forma beta-alaninu na trhu, naprosto bez přidaných látek.
  • Sypká forma: Umožňuje snadné dávkování, netrapte se polykáním velkých kapslí.
  • Přesně na jeden cyklus: Každé balení obsahuje 45–60 denních dávek. Ideální délka suplementace podle sportovních výzkumů.
  • Působí synergicky s kreatinem: Optimální kombinace pro dosažení maximálních výkonů.
  • Vhodný i pro vegetariány a vegany: V žádné fázi výroby nepoužíváme živočišné složky.

 Objevte svůj skutečný potenciál s Beta-Alanine 100% Pure od SportWave – Váš nový standard pro nekompromisní výkon a maximální svalovou výdrž!