OMEGA 3+ nově s laboratorně ověřenou oxidační stabilitou!

OMEGA 3+ se řadí mezi velmi nízké procento produktů, které mají kvalitu podloženou laboratorním rozborem. Proč jsme naše OMEGA 3+ testovali? Rybí olej se během výroby setkává se vzdušným kyslíkem, který přirozeně způsobuje oxidaci ("žluknutí") obsažených mastných kyselin. Pokud výrobce navíc používá nekvalitní obalový materiál, může tato oxidace probíhat i během skladování, než se produkt dostane k zákazníkovi. Ve SportWave jsme si takových vlivů plně vědomi, a proto jsme ověřili úroveň oxidace OMEGA 3+ v nezávislé české laboratoři. Proč je důležité tento ukazatel sledovat? Silně zoxidovaný produkt Vám může dodat výrazně méně prospěšných mastných kyselin v porovnání s kvalitním produktem. V rámci předběžné opatrnosti je vhodné se silně zoxidovaným produktům vyhnout, protože aktuálně neznáme další možné negativní účinky "žluklých" mastných kyselin na lidský organismus.

omega3-laboratorne-testovano

Laboratorní rozbor potvrdil, že průměrná hodnota peroxidového čísla OMEGA 3+ je 3,7 mEq O2/kg. Oproti jiným výrobcům jsme šli z hlediska laboratorní analýzy mnohem dál a nechali jsme ověřit i tzv. anisidinové číslo, jehož hodnota je 2,7. Díky znalosti obou hodnot nyní můžeme snadno říct, že celková úroveň oxidace produktu (TOTOX) je 10,1. To je extrémně nízká hodnota oxidace vzhledem k dvojnásobnému obsahu EPA a DHA v tobolce, než trh běžně nabízí! Mezinárodní organizace pro omega-3 mastné kyseliny (GOED) doporučuje maximální hodnotu TOTOX do 26 (1). Produkt OMEGA 3+ tak s velkou rezervou splňuje ty nejpřísnější mezinárodní parametry pro oxidační stabilitu!

Více o produktu se dozvíte zde.

Doporučené hodnoty oxidace od GOED:

  OMEGA 3+ (SportWave) GOED limit
Peroxidové číslo (mEq O2/kg) 3,7 5
Anisidinové číslo 2,7 20
Celková oxidace TOTOX 10,1 26

(1) Oxidation in Omega-3 Oils: An overview [online]. Copyright © [cit. 02. 04. 2024]. Dostupné z: https://goedomega3.com/storage/app/media/scientific-reports/Oxidation%20in%20Omega-3%20Oils_%20An%20Overview.pdf

Omega 3+ (2024 oxidace)


SPORTWAVE® – ŠPIČKOVÉ DOPLŇKY STRAVY PRO CHYTRÉ SPORTOVCE