OMEGA 3+ nově s laboratorně ověřenou oxidační stabilitou!

OMEGA 3+ se řadí mezi velmi nízké procento produktů, které mají kvalitu podloženou laboratorním rozborem. Proč jsme naše OMEGA 3+ testovali? Rybí olej se během výroby setkává se vzdušným kyslíkem, který přirozeně způsobuje oxidaci ("žluknutí") obsažených mastných kyselin. Pokud výrobce navíc používá nekvalitní obalový materiál, může tato oxidace probíhat i během skladování, než se produkt dostane k zákazníkovi. Ve SportWave jsme si takových vlivů plně vědomi, a proto jsme ověřili úroveň oxidace OMEGA 3+ v nezávislé české laboratoři. Proč je důležité tento ukazatel sledovat? Silně zoxidovaný produkt Vám může dodat výrazně méně prospěšných mastných kyselin v porovnání s kvalitním produktem. V rámci předběžné opatrnosti je vhodné se silně zoxidovaným produktům vyhnout, protože aktuálně neznáme další možné negativní účinky "žluklých" mastných kyselin na lidský organismus.

Laboratorní rozbor potvrdil, že průměrná hodnota peroxidového čísla OMEGA 3+ je 3,7 mEq O2/kg. Oproti jiným výrobcům jsme šli z hlediska laboratorní analýzy mnohem dál a nechali jsme ověřit i tzv. anisidinové číslo, jehož hodnota je 2,7. Díky znalosti obou hodnot nyní můžeme snadno říct, že celková úroveň oxidace produktu (TOTOX) je 10,1. To je extrémně nízká hodnota oxidace vzhledem k dvojnásobnému obsahu EPA a DHA v tobolce, než trh běžně nabízí! Mezinárodní organizace pro omega-3 mastné kyseliny (GOED) doporučuje maximální hodnotu TOTOX do 26 (1). Produkt OMEGA 3+ tak s velkou rezervou splňuje ty nejpřísnější mezinárodní parametry pro oxidační stabilitu!

Více o produktu se dozvíte zde.

Doporučené hodnoty oxidace od GOED:

  OMEGA 3+ (SportWave) GOED limit
Peroxidové číslo (mEq O2/kg) 3,7 5
Anisidinové číslo 2,7 20
Celková oxidace TOTOX 10,1 26

(1) Oxidation in Omega-3 Oils: An overview [online]. Copyright © [cit. 02. 04. 2024]. Dostupné z: https://goedomega3.com/storage/app/media/scientific-reports/Oxidation%20in%20Omega-3%20Oils_%20An%20Overview.pdf

Omega 3+ (2024 oxidace)


SPORTWAVE® – ŠPIČKOVÉ DOPLŇKY STRAVY PRO CHYTRÉ SPORTOVCE